Σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες

Σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες

Ημερ. Ανάρτησης:2017-09-28

http://www.oupspuppetry.gr/Η ομάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο σας προσκαλεί με χαρά σe εργαστήρια και σεμινάρια για παιδιά για ενήλικες τα οποία πραγματοποιήσει στο φιλόξενο ARTio στο Ηράκλειο της Κρήτης καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Παρακαλούμε μοιραστείτε το με όποιον μπορεί να τον αφορά!

Mουσικοπαιχνιδίσματα
Εργαστήριο μουσικής για παιδιά 4-6 ετών
κάθε Πέμπτη 16:00-17:00
Από πού έρχεται η μουσική? Ποιος έκρυψε τις νότες μέσα στα μουσικά όργανα? Μα πως χωράνε τόσα τραγούδια μέσα σ' ένα ραδιόφωνο?
Νότες στρογγυλές σαν μπάλες ανεβοκατεβαίνουν σκάλες ΝΤΟ, ΡΕ, ΜΙ, ΦΑ ,ΣΟΛ, ΛΑ, ΣΙ... Τι κοιτάς? έλα και 'συ!
Τα παιδιά μέσα από παιχνίδια βουτάνε στο μαγικό κόσμο της μουσικής και μαθαίνουν τον ρυθμό, τη μελωδία, την αρμονία καθώς και την αλφαβήτα της (νότες).
Ταξιδεύουν στους μουσικούς πολιτισμούς του πλανήτη μας και μέσω της βιωματικής μάθησης (hands on) γνωρίζουν, παίζουν και μαθαίνουν τις οικογένειες των μουσικών οργάνων του κόσμου.
Για να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο και να γίνουμε ένα με τη μουσική, πειραματιζόμαστε με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κατασκευάζουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα και συνθέτουμε τα δικά μας τραγούδια.
Στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων μικροί και μεγάλοι θα μοιραστούμε τη χαρά της μουσικής μέσα από παιχνίδια και τραγούδια όπου το ρυθμό θα δίνουν τα παιδιά!


ΟΥΠΣ! Κουνιέται!!!
Εργαστήριο animation (κινούμενης εικόνας) για παιδιά 7-12 ετών
Κάθε Πέμπτη 17:00-18:30
Πώς θα πούμε μια ιστορία με εικόνες?
Τι δουλειά έχουν οι πλαστελίνες, η άμμος, τα χαρτιά, τα χρώματα και όλα αυτά τα υλικά πάνω στο τραπέζι? Πόσα κλικ κάνει η φωτογραφική μηχανή? Πώς ράβουμε τις εικόνες για να φτιάξουμε μια ταινία?
Τα παιδιά μέσα απο το εργαστήριο μαθαίνουν να αφηγούνται ιστορίες μέσω της «μαγικής» τεχνικής της κινούμενης εικόνας. Με γνώμονα τη συνεργασία και με βασικό εργαλείο την φαντασία τα παιδιά μαθαίνουν πολλές διαφορετικές τεχνικές τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το δικό μας ταινιάκι.
Στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων θα γίνει προβολή των ταινιών μικρού μήκους τις οποίες οι οι δημιουργοί θα πάρουν μαζί τους (dvd).


Σεμινάριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες
Κάθε Πέμπτη 19:00-21:00
Το κουκλοθέατρο είναι μια τέχνη που οι ρίζες της ακουμπάνε στην αρχή της ιστορίας των ανθρώπων.
Μέσα στα χρόνια το κουκλοθέατρο έχει υπάρξει στενός συνοδοιπόρος του ανθρώπου στην προσπάθεια του να εξηγήσει τον κόσμο και τα μυστήρια του.
Οι τεχνικές, οι τρόποι εμψύχωσης, οι φόρμες και τα υλικά ποικίλουν από άκρη σ’ άκρη της γης.
Το σεμινάριο είναι χωρισμένο σε κύκλους με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Κατασκευή κούκλας από διαφορετικά υλικά, η κούκλα ως βοηθός στην τάξη-ομάδα, η θεατρική κούκλα, εμψύχωση αντικειμένων, χάρτινο θέατρο, κ.α.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που δουλεύουν με παιδιά (εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, θεραπευτές, εμψυχωτές κ.τ.λ.), ηθοποιούς, γονείς αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την τέχνη του κουκλοθεάτρου.
Το σεμινάριο διαθέτει βιωματικό χαρακτήρα .
Τα υλικά και τα εργαλεία παρέχονται από τους εισηγητές .

Υπεύθυνοι εργαστηρίων :
Γουναρίδη Αγγελική, Μονοκάνδυλος Αλέξανδρος
ΟΥΠΣ ! το κουκλοθέατρο
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6932337032 - 6932337034
ARTio εργαστήρι σχεδίου και ζωγραφικής
Ζουδιανού 11 πλησίον Χανιόπορτας
τκ 71201 Ηράκλειο
www.oupspuppetry.gr
FB OUPS the puppet theater
email info@oupspuppetry.gr