20 Χρόνια!!!

20 Χρόνια!!!

Ημερ. Ανάρτησης:2018-08-31

Το ARTio συμπληρώνει 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Δημιουργήσαμε μερικά βίντεο στα οποία καταγράφτηκαν στιγμές, άνθρωποι, δραστηριότητες και έργα από αυτά τα χρόνια λειτουργίας του. Μ'αυτά τα βίντεο θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδωσαν ζωή και διάρκεια σ'αυτή την προσπάθεια, δείχνοντας ένα δείγμα της δουλειάς, της ιστορίας και της λειτουργίας του εργαστηρίου. Ευχαριστούμε την Ίριδα Τσιγάρα τον Αντώνη Βουμβουλάκη και τους Noriana για τη φιλική παραχώρηση της μουσικής τους, όπως επίσης και την γραφίστρια Αντιγόνη Πλατάκη για την επιμέλεια του βίντεο.

Στο χώρο του ARTio, Ζουδιανού 11, στη Χανιόπορτα, λειτουργεί ένα παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευών, που απευθύνεται σε παιδιά από 5-12 χρονών.

Τα παιδιά αφ’ενός έρχονται σε επαφή με την τέχνη, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα στο χρόνο και όπως εμφανίζεται σε διαφορετικούς πολιτισμούς και αφ’ετέρου προσεγγίζουν διάφορες θεματικές ενότητες μέσω της τέχνης.

Αυτό γίνεται μέσω παρουσιάσεων, με προβολή διαφανειών, συζητήσεις, θεατρικό παιχνίδι, ατομική και ομαδική εικαστική αποτύπωση των εντυπώσεών τους. Καλλιεργούν έτσι τη δημιουργικότητα, την παρατηρητικότητα, την ευαισθησία, τη συνεργατικότητά τους. Χρησιμοποιούν ποικίλα υλικά ζωγραφικής, αλλά και υλικά για τρισδιάστατες κατασκευές όπως papier mache, γύψο, σύρμα. Ασκούνται τόσο στο να βλέπουν όσο και στο να φαντάζονται και στη συνέχεια να αποτυπώνουν εικαστικά τόσο την πραγματικότητα όσο και τη φαντασία.

Στίχοι: Νίκος Βελιώτης Μουσική: Παντελής Θαλασσινός Video By: Αντιγόνη Πλατάκη Από το CD της Παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου (https://www.facebook.com/www.mikripol...) "ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ" 2013 (παραγωγή: "Μικρή Πολιτεία" http://www.mikripolitia.gr/)

Η επίσημη σελίδα του Παντελή Θαλασσινού http://pantelisthalassinos.gr/ Η επίσημη σελίδα του Παντελή Θαλασσινού στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pantel...

Αποποίηση: Το βίντεο δεν προορίζεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων . Το ακουστικό περιεχόμενο δεν ανήκει σε εμένα και δεν έχω κέρδος από αυτό το βίντεο.