Ένα δέντρο στην αυλή μου!

Ένα δέντρο στην αυλή μου!

Ημερ. Ανάρτησης:2000-05-05

Διγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά δημοτικού που διοργανώθηκε από το ARTio και το βιβλιοπωλείο Αναλόγιο στις 28/5/2000

Ένα Δέντρο στην Αυλή μου

Κάποτε, που λέτε, είχα ή θα ήθελα να είχα ένα δέντρο στην αυλή μου.

Όταν ήμουν ακόμα μωρό μ’άρεσε να τρώω βερύκοκα και να πετάω τα κουκούτσια στην αυλή μου σημαδεύοντας τις πέτρες.

Η μαμά μου φώναζε πως κάνω σκουπίδια.

Ο μπαμπάς μου έλεγε πως ένα απ’αυτά τα κουκούτσια θα μείνει θαμμένο στο χώμα κι ύστερα από λίγο θα σπάσει και από μέσα του θα πεταχτεί ένα δέντρο!

Μα είναι δυνατόν; Ένα δέντρο μεγάλο σαν το σπίτι μας, να βγει μέσα από ένα σκληρό σαν πέτρα και μικρό σαν μπίλια κουκούτσι;

Πέρασε λίγος καιρός και μια μέρα άκουσα πως έπρεπε να φύγουμε για να μείνουμε σ’ένα άλλο σπίτι πιο μεγάλο και πιο καλό. Στην αρχή χάρηκα γι’αυτή την αλλαγή.

Γρήγορα όμως κατάλαβα πως όλα τα σπίτια είναι ίδια.

Πέρασαν κάμποσα χρόνια και κάποια μέρα ο μπαμπάς μου είπε πως έπρεπε να επιστρέψουμε στο παλιό μας σπίτι.

Αυτό δε μου άρεσε και τόσο αφού το παλιό μας σπίτι είχε μια μικρή αυλή και γύρω-γύρω σπίτια, σκάλες, πόρτες και παράθυρα. Φτάσαμε βράδυ και το παλιό μας σπίτι φαινόταν πιο σκοτεινό και πιο άσκημο απ’ότι το θυμόμουν.

Το επόμενο πρωί με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.

Στη μέση της αυλής μας στεκόταν ή θα ήθελα να στεκόταν ψηλό και φουντωτό ένα τεράστιο δέντρο. Ήταν τόσο ψηλό και τόσο φουντωτό που νόμιζα πως γύρω-γύρω απ’την αυλή μου δεν υπήρχαν πια σπίτια, σκάλες, πόρτες και παράθυρα.

Ο κορμός του έβγαινε ή θα ήθελα να έβγαινε απ’τη γη γερός, λείος και χοντρός. Λίγο πιο ψηλά απ’το κεφάλι μου, ο κορμός του χωριζόταν σε δυο σκληρά κλαδιά και ένα ένα με τη σειρά του σε άλλα τέσσερα πιο λεπτά. Όσο το βλέμμα μου σηκωνόταν ψηλά, τα κλαδιά του δέντρου γίνονταν πιο λεπτά και πιο πολλά, καλυμμένα με σκούρα πράσινα φύλλα που χορεύουν με το φύσημα του αέρα. Μικρά ανθάκια άσπρα και μωβ ήταν κρυμμένα πίσω απ’τα φύλλα του και οι μικροί καρποί του κοιμόντουσαν ακόμη ανάμεσα στα πέταλά τους.

Δεν ξέρω αν ήταν βερυκοκιά, μυγδαλιά, κερασιά, λεμονιά ή κάτι άλλο. Όλα τα δέντρα ίδια μου φαίνονται. Όμως το δέντρο της αυλής μου είναι ή θα’θελα να είναι διαφορετικό.

Το δέντρο της αυλής μου είναι ή θα’θελα να είναι χρωματιστό